Excursie in Brasov

Îmbarcare din Pascani ( ora 7:30) – Bacau – Magura ( pauza Platou Hotel Magura ) – Onesti - Târgul Secuiesc – Brasov ( plimbare cu telecabina, vizita Piasa Sfatului, Biserica Neagra , Cazare Hotel 3 *** )

Piata Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brasov se organizau târguri atât pentru negustorii sasi si maghiari cât si pentru cei veniti din Romania. Se ajungea în piasa prin strada Vamii (actuala Muresenilor), iar lânga strada erau vamuite marfurile. Casa Sfatului din centrul piesei, era locul unde fiecare negustor trebuia sa-si aseze marfa, iar funcsionarii orasului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate. În apropierea piesei se afla Biserica Neagra, bastioanele Fierarilor si Graft, turnurile Turnul Alb si Turnul Negru precum Poarta schei, Poarta Ecaterinei. Piata Sfatului este probabil cel mai cunoscut si vizitat loc al Brasovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte în aer liber ca „Cerbul de Aur”.

Îmbarcare în autocar , pornire catre Valea Prahovei – Sinaia ( vizitare Palat Peles si Pelisor, promenada centrul statiunii ) – Predeal – Castelul Bran – Cetatea Medievala Râsnov – Brasov ( Continuarea plimbarilor prin Brasov si vizitarea unor obiective solicitate de membrii grupului , cazare acelasi hotel )

Castelul Peles este un palat din Sinaia, construit între 1873 si 1914. Fosta resedinta de vara a regilor României, în prezent este muzeu. Castelul Peles este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat si este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatasi a secolului al XIX-lea.

Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Brasov – Sighisoara ( Vizitarea cetatii medievale de la Sighisoara ) – Sovata – Lacul Rosu ( Popas ) – Cheile Bicazului – Piatra Neamt ( în functie de timpul ramas plimbare cu telecondola de la gara pe Muntele Pietricica ) – Pascani, în jurul orelor 19:00 – 20:00.

Sighisoara, oras monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândreste cu o cetate medievala locuita si în prezent. Pentru prima data în anul 1280 a fost ridicata aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetasii un zid de aparare din piatra, lung de 930 metri si înalt de 4m. Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din România situata în partea centrala a Muntilor Hasmas, în nord-estul sarii în judesele Neams si Harghita. Traversarea Cheilor Bicazului impresioneaza orice turist aflat în trecere pe drumul ce leaga judetele Neamt de Harghita, prin maiestuozitatea peretilor de stânca si salbaticia peisajului. Impresia puternica pe care o lasa aceasta minune a naturii se pastreaza nu doar la prima incursiune prin serpentinele drumului, pe lungimea celor 8 kilometri de-a lungul cheilor.


Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Brasov.
Cost:250 Lei / persoana pt un grup de minim 40 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 3 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA ( 3 ZILE )CLUJ - TARGU MURES

Îmbarcare din Pascani ( ora 7:30) – Pasul Tihuta ( popas la Castelul Dracula , vizitare castel, timp la dispozitie a grupului pentru cafea, ceai, suveniruri ) – Pasul Mestecanis - Bistrita Nasaud (vizitare Muzeul de Istorie ) – Cluj Napoca ( vizitare Gradina Botanica , Catedrala , Piata Centrala, Orasul Vechi, Cazare Hotel 3 *** )

Hotelul Castel Dracula este pozitionat în Pasul Tihuta din Muntii Bârgaului, în Piatra Fantanele, la 1116 m. altitudine. Singurul de pe glob care poarta numele CONTELUI VAMPIR "DRACULA" si care domina larga panorama a Muntilor Bârgaului, fiind locul ideal pentru iubitorii de natura, istorie si confort. Constructia lui a durat 7 ani (1976-1983) si este singurul hotel tip Castel din România, cu turn si curte interioara.

Catedrala Cluj Napoca fost construita între 1921-1933 în stil bizantin si românesc. Cladirea este împodobita cu bogate reliefuri cioplite în piatra, pline de fantezie, motive geometrice si florale. Cupola a fost conceputa dupa modelul catedralei Sfânta Sofia. Piata catedralei a fost amenajata în 1993, când a fost înaltata si statuia lui Avram Iancu.

ClujNapoca - Turda ( vizitare Salina de la Turda, Cheile Turzii) - Targu Mures ( vizitare Gradina Zoologica , Palat , Piata Centrala, cazare Hotel Darina )

Târgu Mures este un oras cochet, cu istorie multa si frumuseti la tot pasul, care se poata lauda si cu o gradina zoologica - model. Este cea mai mare din sara (40 ha), cea mai moderna. Zoo-ul muresan este un exemplu de "Asa DA". Salina Turda Constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se împleteasca armonios aici. Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai îndepartate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice si istorice.

Târgu Mures - Reghin – Toplita – Borsec ( vizitarea StatiuniiBorsec ) – Poiana Largului – TârguNeamt ( înfunctie de timpul ramas la dispozitie se vavizita Cetatea Neamtului) – Pascani în jurul orelor 19:00 – 20:00.

Orasul Borsec se afla în lantul muntos al Carpatilor Orientali la N-E Judetului Harghita, într-o depresiune situata la interferenta Muntilor Giurgeului Muntii Bistritei si Calimani, la o altitudine cuprinsa între 850-950 m. Cetatea Neamtului este o creatie moldoveneasca ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre Petru I (1374-1391). Cercetarile arheologice au scos la lumina urme materiale de la sfarsitul secolului al XVI-lea si monede de argint de la Petru I. Intemeierea in anul 1359 a statului Moldova, cresterea puterii centrale si dezvoltarea economica au fost factori determinanti pentru construirea unor intarituri de piatra, care sa asigure controlul drumurilor si al punctelor obligatorii de trecere sau sa constituie nuclee de aparare in caz de razboi.


Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Cluj Napoca si Tg. Mures.
Cost:240 Lei / persoana pt un grup de minim 40 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 3 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA ( 3 ZILE ) SIBIU - ALBA IULIA

Îmbarcare din Pascani ( ora 7:30) deplasare prin Codrii Pascanilor- Târgu Neamt - Piatra Neamt - Bicaz – Cheile Bicazului –Lacul Rosu ( popas, timp la dispozitia grupului pentru servit masa, plimbare cu barca) – Sovata - Salina Praid (vizitare ) – Sighisoara ( vizitare Cetatea Sighisoara ) – Sibiu ( tur de oras cu autocarul, vizitare centru vechi , cazare pensiune)

Lacul Rosu(cunoscut si sub numele de Lacul Ghilcos) este un lac de baraj natural format în urma prabusirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838. Numele sau provine de la Pârâul Rosu care traverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier. Salina Praid este o mina de sare gema din România, situata în judesul Harghita. Salina se aflaîn bazinul muntilor Gurghiului, cuprinsaîn Dealul Sarii, formând triunghiul Praid - Ocna de Jos - Ocna de Sus. Sighisoara, oras monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândreste cu o cetate medievala locuita si în prezent. Pentru prima data în anul 1280 a fost ridicata aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetasii un zid de aparare din piatra, lung de 930 metri si înalt de 4m.

Sibiu - vizitare Muzeul Satului, Muzeul Bruckenthal ,Centru Vechi, Shoping la magazinele de lux din Centrul Vechi, noaptea spectacole free pe scena din Centrul Vechi ,aceeasi cazare.

Muzeul ASTRA, cea mai importanta institutie fondata de Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Româna si Cultura Poporului Român, a fost inaugurat în 19 august 1905. El s-a nascut din dorinta românilor ardeleni de a-si defini propria identitate etnoculturala, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar si pe fondul emanciparii culturale a tuturor popoarelor din centrul si sud-estul Europei, având ca model muzeele deja constituite ale sasilor, ungurilor si secuilor. Muzeul national Brukenthaleste cel mai mare muzeu din SE Europei, datorita în primul rând vastelor colectii aflate în patrimoniul institutiei. Situat în centrul istoric al orasului Sibiu, complexul national Brukenthal este alcatuit din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei, si Muzeul de Arme si Trofee de Vânatoare. Muzeul brukenthal este primul muzeu deschis oficial în Romania în anul 1817, la acea vreme având 1090 de picturi din colectia baronului Samuel Brukenthal.

Sibiu – Autostrada - Alba Iulia ( vizitarea Cetatii Alba Iulia , Catedrala Unirii, Muzeul Unirii, Sala Unirii ) – Turda– Bistrisa – Castelul Dracula - Vatra Dornei– Pascaniîn jurul orelor 19:00 – 20:00.

Cetatea Alba Carolina este o fortareata cu bastioane de tip Vauban construita la începutul secolului al XVIII-lea în orasul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificatie strategica de aparare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman si de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.


Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Sibiu.
Cost:220 Lei / persoana pt un grup de minim 42 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 2 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA ( 4 ZILE ) Transfagarasan

Îmbarcare din Pascani (ora 7:30) – deplasare prin Codrii Pascanilor - Târgu Neamt - Piatra Neamt - Bicaz – Cheile Bicazului –Lacul Rosu (popas, timp la dispozisia grupului pentru servit masa, plimbare cu barca) – Sovata – Târgu Mures - Sibiu (tur cu autocarul, vizitare Muzeul Bruckenthal, noaptea spectacole free pe scena din Centru Vechi, cazare)

Lacul Rosu(cunoscut si sub numele de Lacul Ghilcot) este un lac de baraj natural format în urma prabusirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838. Numele sau provine de la Pârâul Rosu care traverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier. Muzeul national Brukenthal este cel mai mare muzeu din SE Europei, datorita în primul rând vastelor colectii aflate în patrimoniul institutiei. Situat în centrul istoric al orasului Sibiu, complexul national Brukenthal este alcatuit din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei, si Muzeul de Arme si Trofee de Vânatoare. Muzeul brukenthal este primul muzeu deschis oficial în Romania în anul 1817, la acea vreme având 1090 de picturi din colectia baronului Samuel Brukenthal.

Sibiu – Valea Oltului – Râmnicu Vâlcea – popas Cozia – vizita la Mormântul Domnitorului Mircea Cel Batrân – Curtea de Arges - Baraj Vidraru– Urcare Transfagarasan – Bâlea Lac ( popas aproximativ 90min ) – Coborâre Transfagarasan zona Cârtisoara - întoarcere la cazare la Sibiu.

Municipiul Curtea de Arges este o localitate încarcata de istorie si legende, fiind asezata pe locul vechii capitale si cetatii de scaun a tarii Românesti, fosta resedinsa a primilor basarabi descalecatori de neam si tara, datatori de legi si datini. În prezent, Curtea de Arges este un centru turistic, valoroasele monumente de arta pe care le adaposteste îi aduce incontestabila faima de muzeu în aer liber al istoriei neamului românesc. Situat pe râul Arges, sprijinit pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru, de-a lungul Tranfagarasanului, la circa 40 de kilometri de Curtea de Arges, Barajul Vidraru este considerat de catre specialisti o adevarata bijuterie inginereasca.

Sibiu -Sâmbata de Sus (vizitarea complexului turistic de la Sâmbata de Sus) – Fagaras – Brasov (vizita Piata Sfatului, Biserica Neagra, cazare. În fuctie de timp se va urcaîn Statiunea Poiana Brasov)

Manastirea Sâmbata, cunoscuta si sub denumirea Manastirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus, este un asezamânt monahal de calugari. Initial, a avut o biserica de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului si Izvorul Tamaduirii), fiind construita în 1657, din initiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Piata Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brasov se organizau târguri atât pentru negustorii sasi si maghiari cât si pentru cei veniti din Romania. Se ajungea în piata prin strada Vamii (actuala Muresenilor), iar lânga strada erau vamuite marfurile. Casa Sfatului din centrul pietei, era locul unde fiecare negustor trebuia sa-si aseze marfa, iar functionarii orasului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate. În apropierea pietei se afla Biserica Neagra, bastioanelev Fierarilor si Graft, turnurile Turnul Alb si Turnul Negru precum Poarta schei, Poarta Ecaterinei. Piata Sfatului este probabil cel mai cunoscut si vizitat loc al Brasovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte în aer liber ca „Cerbul de Aur.


Brasov - Pasul Oituz (oprire Poiana Sarata) - Onesti - Magura - Pascani - Ón jurulorelor 19:00 - 20:00.


Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Sibiu.
Cost:220 Lei / persoana pt un grup de minim 42 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 2 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA ( 4 ZILE ) TARGU JIU

Îmbarcare din Pascani ( ora 7:30) – Bacau - Onesti ( oprire Poiana Sarata , servit masa ) - Brasov (plimbare cu telecabina, vizita Piata Sfatului, Biserica Neagra, cazare)

Piata Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brasov se organizau târguri atât pentru negustorii sasi si maghiari cât si pentru cei veniti din Romania. Se ajungea în piata prin strada Vamii (actuala Muresenilor), iar lânga strada erau vamuite marfurile. Casa Sfatului din centrul pietei, era locul unde fiecare negustor trebuia sa-si aseze marfa, iar functionarii orasului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate. În apropierea pietei se afla Biserica Neagra, bastioanele Fierarilor si Graft, turnurile Turnul Alb si Turnul Negru precum Poarta schei, Poarta Ecaterinei. Piata Sfatului este probabil cel mai cunoscut si vizitat loc al Brasovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte în aer liber ca „Cerbul de Aur.

Brasov - Castelul Bran (vizitare Castel) – Culoarul Rucar Bran - Curtea de Arges- RâmnicuVâlcea - Horezu – Pestera Muierilor – Târgu Jiu (vizitare parcul Municipal , capodoperele lui Brâncusi : Masa Tacerii, PoartaSarutului , Coloana Fara Sfârsit , cazare)

Initial Castelul Bran, fiind o cetate servind pentru aparare, aceasta a suferit modificari consistente in anul 1920 cand a devenit castel in timpul domniei reginei Maria. Asezat strategic pe o stanca pentru a putea se putea observa inamicul de la mare distanta, astazi castelul este muzeu ce se intinde pe 4 nivele fiind expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, ba chiar poate fi vizitat si culoarul secret. Intre miile de pesteri ale Carpatilor, putine au avut un trecut atat de bogat in intamplari ca Pestera Muierilor de la Baia de Fier. Amplasata intr-un loc salbatic si avand mai multe intrari, din care una ofera un excelent punct de observatie asupra campiei din sud, iar alta deschizandu-se spre padurile dese ale Parangului, Pestera Muierilor a fost o cetate naturala, un punct de rezistenta pentru locuitorii asezarilor invecinate de-a lungul zbuciumatei lor istorii. Municipiul Curtea de Arges este o localitate încarcata de istorie si legende, fiind asezata pe locul vechii capitale si cetatii de scaun a tarii Românesti, fosta resedinta a primilor basarabi descalecatori de neam si tara, datatori de legi si datini. În prezent, Curtea de Arges este un centru turistic, valoroasele monumente de arta pe care le adaposteste îi aduce incontestabila faima de muzeu în aer liber al istoriei neamului românesc.

Târgu Jiu - ManastireaTismana – Hateg - Hunedoara– Castelul Huniazilor – Sibiu (tur de oras cu autocarul, vizitare centru vechi , cazare)

Manastirea Tismana este cel mai vechi asezamânt monahal înca în functiune din Tara Româneasca. Construita tot prin râvna cuviosului Nicodim, sora ei, Manastirea Vodita, a fost distrusa la putin timp dupa construire (mai apoi s-a construit Vodita 2, unde Nicodim a revenit de la Tismana), singura citadela a ortodoxiei noastre ramânând, timp de peste sase veacuri, Manastirea Tismana. Situat în municipiul Hunedoara, în coltul sud-vestic al Transilvaniei, Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor si-a pastrat si astazi în picioare, dupa sapte secole, turnurile bine înfipte în istorie. Este unul dintre cele mai apreciate castele din Europa, iar culoarele îi sunt strabatute la pas, anual, de peste 70.000 de turisti. Amprenta secolelor peste care a dainuit este vizibila în stilurile arhitectonice care l-au transformat într-o lectie vie de istorie a arhitecturii. Un “puzzle” în care elementele gotice, neo-gotice, renascentiste sau baroce se îmbina, transformându-l într-o prezenta inedita.


Sibiu - Alba Iulia (Cetatea Alba Iulia, Catedrala, Muzeul Unirii , Sala Unirii) - Bistrita - Pascani, Ón jurul orelor 19:00 - 20:00.


Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Brasov, Tg Jiu si Sibiu
Cost:320 Lei / persoana pt un grup de minim 42 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 2 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA (2 ZILE )

Imbarcare din Pascani (ora 7:30) - Manastirea Agapia - Manastirea Varatic - Piatra Neamt (telengodola + vizitare Parcul Zoo Cozla) - Bicaz (Baraj , plimbare cu vaporasul pe Lacul Bicaz) - Chiriteni - Viaduct - Statiunea Durau (cazare Agnes sau alta unitate hoteliera ).

Manastirea Agapia este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate monumente din aceasta parte a tarii, un nepretuit tezaur de arta, unic prin capacitatea sa de a dezvalui specificul si originalitatea spiritualitatii romanesti. La 12 km de Targu Neamt, amplasata intr-un cadru natural deosebit, Manastirea Varatec este, faraindoiala, unul dintre cele mai cunoscute si mai vizitate monumente ale judetului Neamt. Este o manastire ortodoxa de maici din Romania, situata intr-o poiana de la poalele muntilor, in satul Varatec din comuna Agapia.

Moderna statie de plecare a telegondolei este special amenajata pentru accesul turistilor, indiferet de varsta, cu servicii si asistenta specializata. Odata urcat in cabina telegondolei, calatoria incepe cu un urcus domol pe deasupra Bisericii "Pogorarea Duhului Sfant", lasand in urma terasele raului Bistrita, Baza Hipica "Virgil Barbuceanu" si Stradul Municipal situat pe malul drept al apei, la poalele Cernegurei, culmea ce strajuie la sud orasul Piatra Neamt.Pe dreapta, se deschide panorama orasului. De aproape 55 de ani, barajul de la Bicaz tine piept pentru 1,2 miliarde de metri cubi de apa ai celui mai mare lac artificial de pe raurile interioare ale Romaniei. Prin constructia barajului s-au pus bazele sistemului hidroenergetic romanesc, insa lucrarea s-a facut cu enorme sacrificii si multa suferinta. Barajul de la Bicaz trebuia sa se numeasca initial Vladimir Ilici Lenin.

Drumetie CascadaDuruitoareasi - Fantanele si Schitul Durau - Manastirea Neamtului - Rezervatia de Zimbri - Cetatea Neamtului - Pascani - in jurulorei 19 - 20:00

Cascada Duruitoarea, este un monument al naturii cu regim de arie protejata de interes national situata in Masivul Ceahlau. Corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervatie naturala de tip peisagistic) si este situata in judetul Neamt pe teritoriul administrativ al comunei Ceahlau. Denumirea cascadei vine de la zgomotul puternic si continuu pe care il face atunci cand are apa multa. Manastirea Neamt este situata pe soseaua spre rezervatia "Dragos Voda" si este cea mai veche si cea mai importanta asezare monastica a Moldovei. Cetatea Neamtului este o creatie moldoveneasca ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre Petru I (1374-1391). Cercetarile arheologice au scos la lumina urme materiale de la sfarsitul secolului al XVI-lea si monede de argint de la Petru I. Intemeierea in anul 1359 a statului Moldova, cresterea puterii centrale si dezvoltarea economica au fost factori determinanti pentru construirea unor intarituri de piatra, care sa asigure controlul drumurilor si al punctelor obligatorii de trecere sau sa constituie nuclee de aparare in caz de razboi.

Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Tg. Neamt
Cost:120 Lei / persoana pt un grup de minim 42 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 2 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA (2 ZILE) VATRA DORNEI

Imbarcare din Pascani (ora 7:30) - Targu Neamt - Cetatea Neamtului - Humulesti - Rezervatia de Zimbrii - Manastirea Neamtului - Poiana Largului - Viaduct - Brosteni - Cheile Zugrenilor - Vatra Dornei (cazare)

Manastirea Neamteste situata pe soseaua spre rezervatia "Dragos Voda" si este cea mai veche si cea mai importanta asezare monastica a Moldovei. Rezervatia de Zimbri - Neamt cunoscuta si sub denumirea de Rezervatia de Zimbrii „Dragos-Voda”, este o arie protejata de interes national (rezervatie naturala de tip faunistic) situata în judetul Neamt, pe teritoriul administrativ al comunei Vânatori-Neamt. Cetatea Neamtului este o creatie moldoveneasca ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre Petru I (1374-1391). Cercetarile arheologice au scos la lumina urme materiale de la sfarsitul secolului al XVI-lea si monede de argint de la Petru I. Intemeierea in anul 1359 a statului Moldova, cresterea puterii centrale si dezvoltarea economica au fost factori determinanti pentru construirea unor intarituri de piatra, care sa asigure controlul drumurilor si al punctelor obligatorii de trecere sau sa constituie nuclee de aparare in caz de razboi. Rezervatia naturala Pietrosul Brostenilor-Cheile Zugrenilor este o arie protejata de interes national si este situata în partea de nord a Muntilor Bistritei între localitatile Sunatori si Chiril la 20 km în aval de orasul Vatra Dornei, între acesta si Poiana Largului. Ea se afla într-un loc în care râul Bistrita si-a creat cu greu drum între Masivul Giumalaului si zidul urias al Pietrosului Bistritei, reprezentând cel mai impresionant sector al cursului acestui râu.

Vatra Dornei (plimbare cu telescaunul, vizitarea Muzeului de stiintele Naturii, Parcul cu veverite) - Voronet (vizitarea Manastirii Voronet - Parcul Arinis (distractie parc de aventura) - Gura Humorului - Pascani, in jurul orelor 20:30.

Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica din Vatra Dornei (str. Unirii-3) prezinta fauna si flora din zona, precum si potentialul fondului de vanatoare: cerbul, capriorul, capra neagra, ursul carpatin, cocosul de mesteacan, vulturul plesuv etc. Se remarca dioramele cu cerbul atacat de lupi si familia de capriori, numeroasele trofee de vanatoare, interiorul vanatoresc cu diverse obiecte de uz gospodaresc ce se pot lucra din corn si lemn: mese, cuiere etc. Manastirea Voronet, supranumita "Capela Sixtina a Estului", este un complex monahal medieval construit in satul Voronet, astazi cartier al orasului Gura Humorului. Manastirea se afla la 36 km de municipiul Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de Aventuri din Gura Humorului este exact locul potrivit pentru aventurierii tineri si adultii tineri in suflet. Parcul ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber. Parcul dispune de sase trasee cu grade crescatoare de dificultate fiecare cu cate 8 pana la 17 statiuni

Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
2 nopti de cazare la unitati hoteliere clasificate cu 3 *** în Vatra Dornei sau Zugreni
Cost:120 Lei / persoana pt un grup de minim 42 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 2 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

EXCURSIE SCOLARA (1 ZI) Neamt - Mures

Imbarcare din Pascani (ora 7:30) - Targu Neamt - Piatra Neamt - Bicaz, Cheile Bicazului - Lacul Rosu (popas , timp la dispozitia grupului pentru servit masa, plimbare cu barca) - Sovata - Salina Praid - Sighisoara (vizitare Cetatea Sighisoara) - Targu Mures (Manastirea Recea) - Palatul Culturii - Catedrala - Parcul Zoo - Defileul Muresului - Borsec - Targu Neamt - Pascani in jurul orelor 20.30

Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita. Traversarea Cheilor Bicazului impresioneaza orice turist aflat in trecere pe drumul ce leaga judetele Neamt de Harghita, prin maiestuozitatea peretilor de stanca si salbaticia peisajului. Impresia puternica pe care o lasa aceasta minune a naturii se pastreaza nu doar la prima incursiune prin serpentinele drumului, pe lungimea celor 8 kilometri de-a lungul cheilor. Lacul Rosu (cunoscut si sub numele de Lacul Ghilcos) este un lac de baraj natural format in urma prabusirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838. Numele sau provine de la Paraul Rosu care traverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier.

Salina Praid este o mina de sare gema din Romania, situata in judetul Harghita. Salina se afla in bazinul muntilor Gurghiului, cuprinsa in Dealul Sarii, formand triunghiul Praid - Ocna de Jos - Ocna de Sus. Sighisoara, oras monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mandreste cu o cetate medievala locuita si in prezent. Pentru prima data in anul 1280 a fost ridicata aici o cetate. In secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati in bresle puternice, care au ridicat in jurul cetatii un zid de aparare din piatra, lung de 930 metri si inalt de 4m.

Palatul Culturii din Targu Mures este una din cele mai reprezentative cladiri ale Belle Epoque din Transilvania. Monumentul, ridicat intre anii 1911-1913 prin eforturile primarului Gyorgy Bernady, se impune atat prin decoratia interioara, cat si prin cea exterioara. La exterior palatul este impodobit cu mozaicuri si basoreliefuri in bronz si piatra, fresce si vitralii, toate specifice stilului Secession, ca varianta a Art Nouveau. in interior, in Sala oglinzilor, exista doua grupuri a cate trei oglinzi mari de cristal si 12 vitralii viu colorate, care ocupa intreg peretele dinspre strada.

Catedrala ortodoxa din Targu-Mures, avand hramul "Inaltarea Domnului", este un monument reprezentativ al spiritualitatii ortodoxe romanesti. Prin tinuta sa arhitectonica domina nu doar peisajul local, urban; In prezent ea este considerata, din punctul de vedere al suprafetei interioare, drept cea mai mare constructie de acest gen din tara. Targu Mures este un oras cochet, cu istorie multa si frumuseti la tot pasul, care se poata lauda si cu o gradina zoologica - model. Este cea mai mare din tara (40 ha) si cea mai moderna. Zoo-ul muresan este un exemplu de "Asa DA".

Traseul contine inclus în pret transport cu autocar 3 ***
Cost:140 Lei / persoana pt un grup de minim 42 pasageri platitori. Nu include intrarile la obiective
Aliseb Tours ofera 2 gratuitati pe autocar si cazare pentru constituirea unui grup complet.
Aliseb Tours pune la dispozitie toate documentele necesare pentru obtinerea acordului de la ISJ.

IMPORTANT ACCESATI REZERVARE SI INFORMATII DETALIATE DESPRE CURSA < Aliseb Tours Romania efectueaza transport persoane direct la adresa in fiecare zi! Efectuam Transport international de persoane cu autocar si microbuz in toata Europa la adresa la cele mai inalte standarde. Transport international de persoane cu autocar efectuate de Aliseb Tours Romania, ]mpreuna cu Romfour Tur si Giltrans Romania, companii colaboratoare , alaturi de alte mari companii de transport. Efectuam curse rapide cu autocare si microbuze dotate la cele mai inalte standarde . Transport international de persoane cu autocar si microbuz la adresa . Orele de imbarcare debarcare sunt aproximatie, functie de trafic. Aceste orare, va sunt communicate de dispecerii nostri, care raspund solicitarilor dumneavoastra de Transport persoane Romania Italia, Transdport persoane Romania Germania, Transport persoane Romania Belgia, Transport persoane Romania Olanda, Transport persoane Romania Franta , Transport persoane Romania Anglia , zilnic intre orele 08.00 si 20.00 de luni pana duminica inclusiv.Transportul de persoane se face dupa o rezervare prealabila la dispeceratele noastre de transport persoane, urmand ca plata biletului de calatorie sa fie facuta la soferii nostri care emit si biletul fiscal pentru calatorie. Pretul calatoriei , difera, functie de destinatia aleasa, dar in toate cazurile in pretul calatoriei am inclus un bagaj de 50 kilograme si o masa calda la un restaurant din Romania. VA ASTEPTAM PENTRU REZERVARI PE ACEST PORTAL, SAU PE www.autogari.org, www.aliseb-tour.ro, CALATORIE PLACUTA ! ACCESATI REZERVARE SI INFORMATII DETALIATE DESPRE CURSA <

Copyright © 2016 Aliseb Tours. Toate drepturile rezervate. Create de Ava Design Studio