Pelerinaje

PELERINAJ MARAMURES

Imbarcare Pascani (ora 06:30) sau de la locul de constituire al grupului, deplasare prin Codrii Pascanilor catre Gura Humorului cu vizionarea centrului Gura Humorului - Vatra Dornei - Dorna Arini.

Deplasare catre Iacobeni prin Bucovina de Nord - Carlibaba, drum de munte cu un peisaj mirific - Pasul montan Prislop cu oprire pe varful Alpina. Vizitare Manastirea Prislop loc de unde se poate viziona bazinul carpatic, un loc plin de traditie si istorie. Coborare catre Bazinul Borsa cu vizionarea Statiunii Borsa, iar la cererea grupului optional se poate vizita Cascada Cailor si o plimbare cu telescaunul. Continuarea circuitului se face catre Moisei - vizitarea Monumentului Eroilor de la Moiseice reprezinta un omagiu celor 29 de barbati romani ucisi de trupele maghiare la 14 Octombrie 1944, pentru ca s-au opus ocupatiei maghiare.

La Dorna Arini vom vizita Manastirea Dorna Arini , ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Asezamantul monahal a fost construit in chiar satul natal al Ierarhului pe locul casei parintesti. Ansamblul manastiresc ridicat in intregime din lemn cuprinde o biserica, arhondaric, chilii si o renumita baza de tratament . Clopotnita - cu inaltime de 60m are 24 de clopote, cel mai mare atingand greutatea de 5t. Complexul manastiresc este impresionant construit in stil maramuresean si a fost sfintit la data de 20 Octombrie 2004 de catre Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului si PF Teoctist

Deplasare n continuare pe Vadul Izei (pitoresc maramuresean) cu oprire la Complexul Manastiresc de la Barsana. Manastirea Barsana atestata documentar la 1926 este o veche vatra monahala si resedinta ultimului episcop maramuresean Gavriil de Barsana. In incinta acestui complex manastiresc renumit prin arhitectura si naturaletea sa, functioneaza 2 ateliere de pictura si de tesatorie.

Deplasarea an prima zi continua pana in localitatea Sapanta unde se viziteaza Cimitirul Vesel. In aceeasi localitate Sapanta se viziteaza Manastirea Peri Maramuresului (Manastirea Peri este cea mai inalta cladire din lemn din Europa - monument UNESCO) - deplasarea de la strada principala se face pe jos aprox. 800m .

CAZARE in localitatea Oncesti la Pensiune in conditii de 3 *** cu mic dejun inclus. Optional contra sumei de 25 lei se poate servi cina, ce include o bogata si traditionala masa maramureseana (afinata, palinca, ciorba, bors si tochituta).

Plecare de la locul de cazare (ora 08:30) catre Sighetul Marmatiei - Targul Lapus - Satul Rohia. Urcare cu autocarul pana in fata manastirii la o altitudine de aprox. 1500m.

Castelul Peles este un palat din Sinaia, construit între 1873 si 1914. Fosta resedinta de vara a regilor României, în prezent este muzeu. Castelul Peles este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat si este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatasi a secolului al XIX-lea.

Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Brasov – Sighisoara ( Vizitarea cetatii medievale de la Sighisoara ) – Sovata – Lacul Rosu ( Popas ) – Cheile Bicazului – Piatra Neamt ( în functie de timpul ramas plimbare cu telecondola de la gara pe Muntele Pietricica ) – Pascani, în jurul orelor 19:00 – 20:00.

Manastirea SF Ana Rohia contruita in anul 1923 este ctitoria preotului Nicolae Gherman ridicata in memoria fiicei sale Anuta. La Manastirea Rohia se afla mormantul Parintelui Steihardt (carturar roman si unul din dezvoltatorii picturii pastorale).


Deplasare din nou prin Targul Lapus catre Dej - Gherla - Vizitarea Manastirii de la Nicula.
Manastirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Aici se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnuliu pictata in anul 1681, de renumitul pictor Luca din Iclod.

Plecare de la Manastirea Nicula in jurul orelor 19:00, cu retur catre Bistrita- cu vizionarea Centrului Mun. Bistrita - Pasul Tihuta (popas la Castelul Dracula) - Vatra Dornei - Gura Humorului - Localitatea de resedinta in intervalul orar 00:30 - 1:30 in cea de-a treia zi.

NOTA: Conform normelor privind transporturile rutiere in cazul in care din motive fortuite apar defectiuni la autocar, defectiuni ce ar pune in pericol deplasarea in continuare, autocarul va fi inlocuit in termen de 24h. Traseul include transport cu autocarul, cazare , un mic dejun , toate incluse la pretul de 270 lei/persoana pentru grup de minim 50 persoane .
Cazarea se face in unitati hoteliere, in camere de 3 si 4 persoane, camere dotate cu bai, tv si aer conditionat.
Pe tot parcursul traseului pelerinii vor fi insotiti de minim un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.
Autocarele puse la dispozitie sunt :
- MAN LION STAR cu 50 locuri pe scaune conditii 3 ***
- SCANIA IRIZAR PB cu 71 locuri pe scaune conditii 4 ****
Autocarele sunt dotate cu tv, DVD, instalatie de climatizare , toilete, mini bar, internet wi-fi, scaune confort line cu distanta mare intre ele si reglabile multidirectional.

PELERINAJ MORMANT PREOT ARSENIE BOCA CU MANASTIREA SAMBATA DE SUS

Imbarcare din Municipiul Pascani sau locul de constituire al grupului( ora 6:30) deplasare prin Codrii Pascanilor catre Orasul Târgu Neamt, vizionare centru oras Târgu Neamt - Poiana Largului – viaduct – Borsec ( popas aprox. 30min în stasiunea Apemin Borsec) – Toplita, unde se viziteaza Manastirea SF Ilie.

Manastirea Toplita cu hramul Sf Prooroc Ilie a fost atestata documentar din 1928, modernizata ulterior în perioada democratiei. Este situata la poalele Muntilor Calimani si a fost pictata de catre Pictorul George Rusu renumit în pictura pastorala.

Deplasarea continuă pe Malul Râului Mureș și Poalele Munților Călimani către Reghin – Târgu Mureș- Recea.În localitatea Recea situată vis-à-vis de Aeroportul Internațional Târgu Mureșse vizitează Mănăstirea Recea. Acest așezământ monahal a fost modernizat în timpul Maicii Starețe Cristina Chichernea și Părintelui Ioan Iovan. Construcția este impresionantă prin fresca sa alcătuită în întregime din mosaic venețian. Pentru frescă au fost utilizate 23 t de mosaic ceea ce face caacest așezământ monahal să fie una din cele mai scumpe construcții mănăstirești.

Traseul continuă către Turda – Teiuș - Râmeți unde vom efectua o oprire la Mănăstirea Râmeți supranumită și Catedrala Munților Apuseni. Mănăstirea Râmeți este una din cele mai vechi așezăminte monahale datată din 1337 și cu o istorie extrem de zbuciumată. Astăzi alcătuită din construcții moderne așezate într-un peisaj montan impresionant ce găzduiește un muzeu în curtea interioară a mănăstirii.

În prima zi traseul continuă către Alba Iulia. Vom străbate aprox. 60 km din autostrada Sibiu - Deva până în Orașul Hațeg unde în jurul orei 21:00 ne vom caza.
-CAZARE în conditii de 3 ***
- camere 3, 4 persoane cu baie proprie, tv și aer condiționat.
Opțional unitatea hotelieră are restaurant unde se poate servi cina, preț aproximatic 25lei / persoană

Plecare de la unitatea de cazare în jurul orelor 6:30 – 7:00 către Prislop la Mormântul Monahului Arsenie Boca, unde în funcție de nr. de pelerini din ziua respectivă vom putea determina ora de plecare. Timp la dispoziție a grupului pentru rugăciune, acatiste, cumpărături de icoane și suveniruri .

Mănăstirea Prislop datează din a doua jumătate a secolului XIV și a fost refăcută din temelii în anul 1564. Preotul Arsenie Boca a reorganizat și pictat Mănăstirea fiind considerat al treilea ctitor al Mănăstirii. În anul 1959 o rânduire comunistă la acea vreme a închis Mănăstirea până în anul 1976. În prezent în Biserica Mănăstirii se află icoane pictate de Părintele Arsenie Boca. În cea de-a doua zi după încheierea vizitei la Mănăstirea Prislop ne vom deplasa în Orașul Simeria unde Eurotrans Madeus va oferi grupului prânzul. Deplasarea continuă pe autostradă până la Sibiu apoi Țara Făgărașului cu un popas la Restaurantul Bradul ( timp la dipoziție a grupului aprox. o oră pentru cafea, suveniruri, toilete). Următoarea oprire se va face la Complexul turistic și mănăstiresc de la Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus supranumită Mănăstirea Brâncoveanu este una dintre cele mai importante mănăstiri din Ardeal, amplasată la poalele Munților Făgăraș într-un cadru montan extrem de frumos. Această Mănăstire a fost stărețită între anii 1940-1944 de către Ierarhul Arsenie Boca. În funcție de timpul rămas la dispoziție membrii grupului se vor putea deplasa pe jos la Izvorul și Chilia Preotului Arsenie Boca. În jurul orelor 19:00 îmbarcarea pentru retur. Deplasarea se va face către Făgăraș - Brașov - Onești prin Pasul Oituz cu oprire la Restaurantul Poiana Sărată- Măgura – Bacău –Roman – Localitatea de reședință în jurul orelor 00:30 – 1:00 a celei de-a treia zi.

Deplasare din nou prin Targul Lapus catre Dej - Gherla - Vizitarea Manastirii de la Nicula.
Manastirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Aici se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnuliu pictata in anul 1681, de renumitul pictor Luca din Iclod.

Plecare de la Manastirea Nicula in jurul orelor 19:00, cu retur catre Bistrita- cu vizionarea Centrului Mun. Bistrita - Pasul Tihuta (popas la Castelul Dracula) - Vatra Dornei - Gura Humorului - Localitatea de resedinta in intervalul orar 00:30 - 1:30 in cea de-a treia zi.

NOTA: Conform normelor privind transporturile rutiere in cazul in care din motive fortuite apar defectiuni la autocar, defectiuni ce ar pune in pericol deplasarea in continuare, autocarul va fi inlocuit in termen de 24h. Traseul include transport cu autocarul, cazare , un mic dejun , toate incluse la pretul de 220 lei/persoana pentru grup de minim 45 persoane .
Cazarea se face in unitati hoteliere, in camere de 3 si 4 persoane, camere dotate cu bai, tv si aer conditionat.
Pe tot parcursul traseului pelerinii vor fi insotiti de minim un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.
Autocarele puse la dispozitie sunt :
- MAN LION STAR cu 46 locuri pe scaune
Autocarele sunt dotate cu tv, DVD, instalatie de climatizare , toilete, mini bar, internet wi-fi, scaune confort line cu distanta mare intre ele si reglabile multidirectional.

PELERINAJ MARAMUREȘ - MORMÂNT MONAH ARSENIE BOCA – LAINICI – HUREZ – TISMANA – JIU – CURTEA DE ARGEȘ - TRANSFĂGĂRĂȘAN

Îmbarcare Pașcani (ora 06:30) sau de la locul de constituire al grupului, deplasare prin Codrii Pașcanilor către Gura Humorului cu vizionarea centrului Gura Humorului- Vatra Dornei – Dorna Arini:

La Dorna Arini vom vizita Manastirea Dorna Arini care este o ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Asezamantul monahal a fost construit in chiar satul natal al Ierarhului pe locul casei parintesti. Ansamblul manastiresc ridicat in intregime din lemn cuprinde o biserica, arhondaric, chilii si o renumita baza de tratament . Clopotnita - cu inaltime de 60m are 24 de clopote, cel mai mare atingand greutatea de 5t. Complexul manastiresc este impresionant construit in stil maramuresean si a fost sfintit la data de 20 Octombrie 2004 de catre Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului si PF Teoctist

Deplasare către Iacobeni prin Bucovina de Nord- Cârlibaba, drum de munte cu un peisaj mirific- Pasul montan Prislop cu oprire pe vârful Alpina. Vizitare Mănăstirea Prislop loc de unde se poate viziona bazinul carpatic, un loc plin de tradiție și istorie. Coborâre către Bazinul Borșa cu vizionarea Stațiunii Borșa, iar la cererea grupului opțional se poate vizita Cascada Cailor și o plimbare cu telescaunul. Continuarea circuituluise face către Moisei – vizitarea Monumentului Eroilor de la Moiseice reprezintă un omagiucelor 29 de bărbați români uciși de

Deplasare în continuare pe Vadul Izei (pitoresc maramureșean ) cu oprire la Complexul Mănăstiresc de la Bârsana.
Mănăstirea Bârsana atestată documentar la 1926 este o veche vatră monahală și reședința ultimului episcop maramureșean Gavriil de Bârsana. În incinta acestui complex mănăstiresc renumit prin arhitectura și naturalețea sa, funcționează 2 ateliere de pictură și de țesătorie.

Deplasarea în prima zi continuă până în localitatea Săpânța unde se viziteaza Cimitirul Vesel

În aceeași localitate Săpânța se vizitează Mănăstirea Peri Maramureșului ( Mănăstirea Peri este cea mai înaltă cladire din lemn din Europa – monument UNESCO )- deplasarea de la strada principală se face pe jos aprox. 800m .


CAZARE în localitatea Oncești la Pensiune în conditii de 3 *** cu mic dejun inclus. Opțional contra sumei de 25lei se poate servi cina, ce include o bogată și tradițională masă maramureșeană ( afinată, palincă, ciorbă, boț și tochitută)

Plecare de la locul de cazare (ora 08:30) către Sighetul Marmației – Tărgul Lăpuș - Satul Rohia. Urcare cu autocarul până în fața mănăstirii la o altitudine de aprox. 1500m.

Mănăstirea SF Ana Rohia contruită în anul 1923 este ctitoria preotului Nicolae Gherman ridicată în memoria fiicei sale Anuța

Deplasare din nou prin Târgul Lăpuș către Dej- Gherla – Vizitarea Mănăstirii de la Nicula. Mănăstirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Aici se află Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnuliu pictată în anul 1681, de renumitul pictor Luca din Iclod. Traseul în cea de-a doua zi continuă către Turda, cu o oprire în Comuna Unirea, la Mănăstirea Dumbrava. Mănăstirea Dumbrava a fost finalizată în anul 2009 și are Hramul Adormirea Maicii Domnului. În cadrul acestei Mănăstiri funcționează Centrul de Servicii Sociale ” Sfânta Veronica” unde copiii între 2 -12 ani, orfani, sunt îngrijiți și se bucură de educație

Pelerinajul continuă către Mănăstirea Prislop la Mormântul Monahului Arsenie Boca, unde după amiaza către seară se va vizita Mănăstirea și Mormântul. Mănăstirea Prislop datează din a doua jumătate a secolului XIV și a fost refăcută din temelii în anul 1564. Preotul Arsenie Boca a reorganizat și pictat Mănăstirea fiind considerat al treilea ctitor al Mănăstirii. În anul 1959 o rânduire comunistă la acea vreme a închis Mănăstirea până în anul 1976. În prezent în Biserica Mănăstirii se află icoane pictate de Părintele Arsenie Boca.

Cea de-a doua zi se încheie în Orașul Hațeg unde vom fi cazați și se va servi cina, meniu stabilit inclus în costul circuitului.

Ora 7-7:30 plecare din Hațeg după servirea micului dejun inclus în preț, către Petroșani – Defileul Jiului vom străbate Masivul Parâng al Munților Carpați până la Mănăstirea Lainici.

Piatra de temelie a Mănăstirii Lainici atestată documentar din secolul al XIV , a fost pusă de Sf. Nicodin de la Tismana și reconstruită în sec al XVIII în timpul Mariei Teresa. Biserica Catedrală de astăzi a fost construită în 1990 de Mitropolitul Nestor al Olteniei. În interiorul Mănăstirii se află moaștele Sf. Cuvios Irodion. Traseul continuă către Municipiul Horez unde se vizitează renumita ceramică de horez și Mănăstirea Hurezi. Mănăstirea Hurezi este cea mai de seamă ctitorie a domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, construită între anii 1690- 1697. A fost Mănăstire de călugări până în anul 1872, când a devenit de călugărițe.

De la Mănăstirea Hurezi ne vom îndrepta către Orașul lui Brâncuși , respectiv Târgu Jiu unde vor fi vizitate operele de artă din Parcul Municipal din Târgu Jiu, respectiv Masa tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără sfârșit. După vizitarea obiectivelor ne vom deplasa către Munții Apuseni la cel mai vechi așezământ monahal din România, respectiv Mănăstirea Tismana. Mănăstirea Tismana atestată documentar în 1377 a fost întemeiată de Sf Nicodim, cu ajutorul voievodului Radu. Ansamblul monahal de la Tismana a cunoscut mai multe transformări și restaurări de-a lungul timpului , cele mai importante în sec XIX , în vremea prințului Bibescu. Astăzi în Mănăstire funcționează un atelier de pictură și unul de croitorie.


Ora 8:30 îmbarcare, deplasare către Râmnicul Vâlcea – Curtea de Argeș - unde vom face oprire aprox 1 h și 30min la Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș cu hramul Adormirea Maicii Domnului este unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură românească din toate timpurile. Este ctitoria lui Neagoie Basarab. În fața bisericii se află un frumos aghiazmatar , iar în afara curții mănăstirii fântâna legendarului „ Meșterul Manole”. În pronausul bisericii mănăstirii se află mormintele lui Neagoie Basarab, Despina, Radu de la Afumați, Regele Carol I , Ferdinand Întregitorul, precum și mormintele reginelor Elisabeta și Maria.

Deplasarea în cea de-a 4 zi continuă către Barajul de la Vidraru și faimosul drum care străbate Munții Carpați - Transfăgărășan. Grupul va face o oprire aprox 1h pe platoul montan de la Bâlea Lac. După îmbarcare vom coborî către zona Sibiu – Făgăraș - cu oprire de maxim 1h la Complexul Mănăstiresc de la Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus supranumită Mănăstirea Brâncoveanu este una dintre cele mai importante mănăstiri din Ardeal, amplasată la poalele Munților Făgăraș într-un cadru montan extrem de frumos. Această Mănăstire a fost stărețită între anii 1940-1944 de către Ierarhul Arsenie Boca.

În jurul orelor 19:00 îmbarcarea pentru retur.

Deplasarea se va face către Făgăraș - Brașov - Onești prin Pasul Oituz cu oprire la Restaurantul Poiana Sărată - Măgura – Bacău – Roman – Localitatea de reședință în jurul orelor 00:30 – 1:00 a celei de-a cincea zi.

Deplasare din nou prin Targul Lapus catre Dej - Gherla - Vizitarea Manastirii de la Nicula.
Manastirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Aici se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnuliu pictata in anul 1681, de renumitul pictor Luca din Iclod.

Plecare de la Manastirea Nicula in jurul orelor 19:00, cu retur catre Bistrita- cu vizionarea Centrului Mun. Bistrita - Pasul Tihuta (popas la Castelul Dracula) - Vatra Dornei - Gura Humorului - Localitatea de resedinta in intervalul orar 00:30 - 1:30 in cea de-a treia zi.

NOTA: Conform normelor privind transporturile rutiere in cazul in care din motive fortuite apar defectiuni la autocar, defectiuni ce ar pune in pericol deplasarea in continuare, autocarul va fi inlocuit in termen de 24h. Traseul include transport cu autocarul, cazare , un mic dejun , toate incluse la pretul de 410 lei/persoana pentru grup de minim 45 persoane .
Cazarea se face in unitati hoteliere, in camere de 3 si 4 persoane, camere dotate cu bai, tv si aer conditionat.
Pe tot parcursul traseului pelerinii vor fi insotiti de minim un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.
Autocarele puse la dispozitie sunt :
- MAN LION STAR cu 46 locuri pe scaune
Autocarele sunt dotate cu tv, DVD, instalatie de climatizare , toilete, mini bar, internet wi-fi, scaune confort line cu distanta mare intre ele si reglabile multidirectional.


CIRCUIT TURISTIC ROMÂNIA – SERBIA – MUNTENEGRU – ALBANIA – CROAȚIA – UNGARIA

Îmbarcare de la locul de constituire al grupului( ora 6:00) - deplasare pe traseul Târgu Neamț - Cheile Bicazului – Sovata ( La Stațiunea Sovata popas 40 – 50 min timp la dispoziția grupului cafea, suc) – Târgu Mureș - Alba Iulia ( popas la un restaurant la alegerea grupului pentru servirea prânzului ) – Sebeș - Băile Herculane – Drobeta Turnu Severin ( în acest loc se va vizita Hidrocentrala de la Porțile de Fier și locul numit Dunărea la Cazane ) – Orșova (Trecere prin Canionul Dunării ) – Belgrad

Clisura Dunării este zona de defileu, ultima barieră muntoasă străbătută de fluviu în drumul său spre Marea Neagră. În România i se mai spune şi pur şi simplu Defileul Dunării, denumire incompletă căci Dunărea a mai creat şi prin alte părţi, în amonte (Austria, Germania), străpungeri prin lanţuri muntoase. O altă denumire este "zona Porţile de Fier", iar acest nume s-a încetăţenit încă din Evul Mediu, căci tot astfel sună şi denumirea zonei în maghiară (Vaskapu), germană (Eisernes Tor) şi chiar în turcă (Demirkapi). [ Pentru a complica şi mai mult discuţia: există în Europa încă multe alte "Porţi de Fier", iar Balcanii sunt plini de "clisuri". ] Porţile de Fier (adică lângă Drobeta-Turnu Severin); doar însoţind Dunărea pe şoseaua de pe mal sunt circa 150 km! În plus, Clisura nu înseamnă nicidecum strict malul Dunării – vorbim şi despre văile adiacente şi munţii adiacenţi, căci la regiune se includ şi jumătăţile sudice din Munţii Locvei, Munţii Almăjului (până la culmea principală), precum şi terminaţiile sudice ale Munţilor Mehedinţi.

La Belgrad se efectuează cu autocarul tur al centrului orașului, cu vizionarea Catedralei SF. Sava , Fortăreața, Kalemegdan, Vechiul Palat Regal și Biserica SF. Marc. Cazare Hotel 3 *** cu mic dejun asigurat. Prima zi se încheie la cazare, după un drum de aproximativ 900 km.

Deplasare de la locul de cazare (ora 8:30) , prin Podgorica către Muntenegru, respectiv renumita Stațiune turistică de la Budva. Traseul va cuprinde renumitul Parc Național Durmitor ( un canion , al 2-lea ca mărime în lume după Marele Canion ) . Traseu cu aproximativ 600km.

La începuturi a fost doar muntele. Apoi renumele muntelui a trecut şi asupra parcului naţional care-l înconjoară. Astăzi, întregul ţinut al Durmitorului este considerat de toţi muntenegrenii, nici mai mult, nici mai puţin decât ”comoară naţională”. Cine are norocul să-l viziteze, se va convinge pe deplin de justeţea aprecierii muntenegrenilor la adresa unuia dintre cele mai importante şi valoroase parcuri naţionale din Europa.

Budva Hotel 4 **** cazare 2 nopți ambele cu mic dejun asigurat. La Budva efectuăm un tur cu autocarul al Orașului Stațiune, cu vizionarea Promenadei Mării Adriatice.

Ora 10:00 gratuit ALISEB TOURS oferă grupului o excursie în Albania, unde va fi vizitată capitala Albaniei, respectiv Tirana. Traseul conține aproximativ 400 km.

Situată pe râul Ishm, Tirana este centrul industrial și cultural al Albaniei. Principalele industrii sunt cea de produse agricole, textile, farmaceutice și a metalurgice. Tirana a trecut printr-o perioadă de creștere economică și dezvoltare, cunoscând noi industrii, după anii 1920.
Tirana încearcă în prezent să își promoveze calitatea turistică, deși acest efort este contracarat de instabilitatea politică din regiune, datorată conflictelor militare din anii 1990 din Albania și Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Macedonia.
După-amiază, reîntoarcere la Budva, seară de promenadă și activități la dispoziția grupului pe litoralul adriatic al frumoasei stațiuni Budva. La solicitarea grupului se va putea asista la slujba de Înviere în Catedrala Ortodoxă de la Budva

Cazare același Hotel 4 ****.


După servirea micului dejun, până la ora 12:00, timp de plimbare și shoping în magazinele de lux de pe Bulevardul Principal din Budva.
Ora 12 îmbarcare în autocar , deplasare către Orașul Stațiune Dubrovnik – tur cu autocarul centru oraș, cu vizionarea Zidurilor Orașului, Palatul Rectorului , Catedrala și Mănăstirea Franciscană. Aproximativ 100 km conține o frontieră.

Dubrovnik este un oraș în cantonul Dubrovnik-Neretva, Croația, având o populație de 42.615 locuitori (2011). Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică în sudul extrem al Croației și centrul cantonului Dubrovnik-Neretva. Raguza și-a schimbat numele în Dubrovnik în 1918.
Patronul spiritual al orașului este martirul Sfântul Blasiu (Sveti Vlaho în croată). Statuile sale sunt amplasate în incinta orașului, care în fiecare vară se organizează mari procesiuni, pentru că are o importanță similară cu cea a Sfântului Evanghelist Marcu pentru Veneția.

Cazare Hotel 3 *** cu mic dejun inclus .


DDeplasare din Dubrovnic către Medjugorje ( o adevărată ”MECA” pentrucredincioșiicatolici ) unde se vavizitalăcașulsfânt.

Acolo, la Medjugorje „nu mergi când vrei tu, ci când te cheamă Ea, Maria, Doamna și Regina Păcii”. În 1981 în Medjugorje, se spune că Fecioarei Maria a apărut dând mesaje în lume, "Eu am venit să-i spun lumii că Dumnezeu există. El este plinătatea vieții, și pentru ca oamenii să se bucure de această plinătate și pace, trebuie să se întoarcă la Dumnezeu". Având în vedere că aparițiile au început în 1981, peste 40 de milioane de oameni de toate credințele, de peste tot din lume, au vizitat Medjugorje.

Traseul continuă prin Croația către Split – tur cu autocarul al Orașului Stațiune Split , timp de promenadă pe malul Mării la dispoziția grupului – aproximativ 300 km.

Split este considerat uneori capitala Dalmației, dar nu există o asemenea unitate guvernamentală în prezen, și capitala tradițională este orașul Zadar.
Centrul vechi istoric și Palatul lui Dioclețian din Split au fost înscrise în anul 1979 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Cazare Hotel 3 *** cu mic dejun inclus.


Ora 08:00 îmbarcare în autocar pentru a ne întoarce către România , traseul continuând către Ungaria – Budapesta – cu oprire în zona Buda și vizitarea Bastionului Pescarilor, Citadela - aproximativ o oră și 30 minute. Îmbarcare în autocar, intrare în România pe la punctul de trecere al frontierei Satu Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Gura Humorului – Târgu Neamț . Sosire în intervalul orar 00:30 – 1: 30 , a celei de-a opta zi. Aproximativ 1000 km.

Circuitul cuprinde 6 nopți de cazare din care două la Hotel 4 **** , 4 la Hotel 3 *** toate cu mic dejun inclus, transport cu autocarul aproximativ 3600 km ( unul din cele două afișate în subsidiar ) ,vizibile pe www.transport-persoane-alisebtours.ro , autocare clasificate cadegoria I echivalent 3 *** , doi conducători auto profesioniști cu experință de peste 10 ani în trafic internațional.
La solicitarea membrilor grupului pentru vizitarea unor obiective dorite de membrii grupului și în funcție de timpul rămas la dispoziție, poate fi posibil acest lucru fără costuri suplimentare.
Cost circuit 330 Euro / persoană.
Costul circuitului a fost calculat pentru un grup de minim 35 persoane, inclus ghid turistic specializat.
Orice modificare a numărului de participanți implică recalcularea costurilor.
Participanții vor avea asupra lor carte de identitate , asigurare medicală de călătorie și documentele prevăzute de lege pentru copiii minori.
Pe autocar nu există limită pentru bagaje.


IMPORTANT ACCESATI REZERVARE SI INFORMATII DETALIATE DESPRE CURSA < Aliseb Tours Romania efectueaza transport persoane direct la adresa in fiecare zi! Efectuam Transport international de persoane cu autocar si microbuz in toata Europa la adresa la cele mai inalte standarde. Transport international de persoane cu autocar efectuate de Aliseb Tours Romania, ]mpreuna cu Romfour Tur si Giltrans Romania, companii colaboratoare , alaturi de alte mari companii de transport. Efectuam curse rapide cu autocare si microbuze dotate la cele mai inalte standarde . Transport international de persoane cu autocar si microbuz la adresa . Orele de imbarcare debarcare sunt aproximatie, functie de trafic. Aceste orare, va sunt communicate de dispecerii nostri, care raspund solicitarilor dumneavoastra de Transport persoane Romania Italia, Transdport persoane Romania Germania, Transport persoane Romania Belgia, Transport persoane Romania Olanda, Transport persoane Romania Franta , Transport persoane Romania Anglia , zilnic intre orele 08.00 si 20.00 de luni pana duminica inclusiv.Transportul de persoane se face dupa o rezervare prealabila la dispeceratele noastre de transport persoane, urmand ca plata biletului de calatorie sa fie facuta la soferii nostri care emit si biletul fiscal pentru calatorie. Pretul calatoriei , difera, functie de destinatia aleasa, dar in toate cazurile in pretul calatoriei am inclus un bagaj de 50 kilograme si o masa calda la un restaurant din Romania. VA ASTEPTAM PENTRU REZERVARI PE ACEST PORTAL, SAU PE www.autogari.org, www.aliseb-tour.ro, CALATORIE PLACUTA ! ACCESATI REZERVARE SI INFORMATII DETALIATE DESPRE CURSA <

Copyright © 2016 Aliseb Tours. Toate drepturile rezervate. Create de Ava Design Studio